Spring naar content

Schade door noodweer?

Schade door noodweer?

De weersomstandigheden worden door de klimaatsverandering steeds extremer. Hierdoor kan door noodweer schade ontstaan. Als u schade heeft geleden door extreme weersomstandigheden dan valt die schade vaak onder de dekking van uw inboedel- of opstalverzekering.

Welke schade wordt gedekt?

Bij schade door noodweer, zoals extreme neerslag, hagel en storm, krijg u meestal te maken met de volgende verzekeringen: De opstalverzekering dekt schade aan het huis, zoals de muren, dak en plafonds. De inboedelverzekering dekt schade aan de spullen in het huis, zoals meubels.

Hoe kunt u schade voorkomen?

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan herstellen. Hieronder enkele tips: Zorg dat het water niet naar binnen kan. Sluit ramen en deuren. Zet tuinmeubilair en parasols binnen of maak ze vast. Denk hierbij ook aan de BBQ, trampoline of vuilcontainer. Onderhoud bomen. Vallende taken zorgen elk jaar weer voor flink wat schade. Controleer of er geen dakpannen en daklood los liggen of verschoven zijn. Zorg dat de dakgoot niet vol met bladeren zit. Bij regenval kan er dan lekkage ontstaan. Zorg er bij platte daken voor dat de afvoer vrij is. Controleer de regenpijp op verstoppingen.