Spring naar content

Help! Mijn rijbewijs is verlopen…

Help! Mijn rijbewijs is verlopen…

Ongetwijfeld heeft u het in het nieuws al gehoord: het CBR heeft flinke achterstanden in het verlengen van rijbewijzen waarvoor een medische keuring nodig is. Met name senioren zijn hiervan de dupe.

Wat is de huidige status?

Momenteel zitten zo’n 7000 mensen met een verlopen rijbewijs. Zij zijn onverzekerd als ze met de auto de weg op gaan. De meeste maatschappijen hebben als regel dat je niet mag rijden als je ouder bent dan 75 jaar en je rijbewijs verlopen is. Inmiddels werkt Minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat aan een maatregel waarbij 75-plussers zonder medische geschiedenis maximaal 1 jaar langer met hun rijbewijs mogen doen. Maar deze maatregel is nog niet actief.

Mag u blijven rijden?

De verzekeringsmaatschappijen zijn op de hoogte van de achterstanden bij het CBR. In sommige gevallen hebben zij daarom hun acceptatiebeleid aangepast. Maar de één stelt zich hierin wat soepeler op dan de ander.
Mocht u in deze situatie terecht komen dan adviseren wij u om contact met ons hierover op te nemen zodat wij voor u na kunnen gaan hoe uw verzekeringsmaatschappij hier mee om gaat.