Spring naar content

Zonder dat je het in de gaten hebt, ben je al snel dubbel verzekerd. Dit betekent dat je op verschillende polissen hetzelfde risico hebt gedekt. Hierdoor betaal je eigenlijk meer dan nodig is, want aan een dubbele dekking heb je helaas niks. Controleer daarom altijd voor het afsluiten van een (aanvullende) verzekering of je voor deze dekking al niet verzekerd bent.

Twee voorbeelden van dubbel verzekerd zijn:

Autoverzekering en rechtsbijstandverzekering
Heb je een rechtsbijstandverzekering met verkeersdekking, voor het geval je bij een verkeersongeluk bij wilt worden gestaan door een juridisch adviseur. Dan hoef je deze verzekering niet meer bij je auto af te sluiten, anders ben je dus dubbel verzekerd.

Reisverzekering en zorgverzekering
Wil je via een uitbreiding op de reisverzekering de medische kosten met een hoger tarief dan het Nederlands tarief verzekeren? Controleer dan eerst of dit niet al op de zorgverzekering is gedekt. Het is namelijk ook mogelijk om de zorgverzekering uit te breiden met een dekking tegen medische kosten met een hoger tarief dan het Nederlandse tarief.

Hoe voorkom je dubbel verzekerd zijn?


Dubbel verzekerd zijn kan je voorkomen door in beeld te hebben voor welke dekkingen je verzekerd bent. Vergelijk regelmatig de voorwaarden van de verzekeringen die je hebt afgesloten. Vind je het lastig om erachter te komen wat onder welke dekking valt, heb je het idee dat je dubbel verzekerd bent of heb je vragen over de verzekeringen? Neem dan gerust contact met ons op!