Spring naar content

Zorgverzekeringen vergelijken.

Zorgverzekeringen vergelijken.

Alle zorgverzekeraars hebben inmiddels de premies voor het komende jaar bekend gemaakt. Hierbij is vaak de verwachting dat de meeste premies gaan stijgen. Echter is gebleken dat er toch een aantal verzekeraars zijn waarbij de premie wel degelijk is gedaald. Toch wil dat niet zeggen dat alle klanten van deze verzekeraars het komende jaar minder kwijt zijn aan hun basisverzekering. Vanaf 2020 wordt de collectiviteitskorting namelijk gehalveerd.

Maximale korting verminderd.

De overheid heeft bepaald dat elke zorgverzekeraar vanaf 2020 nog maar maximaal 5% korting mag geven op een collectieve zorgverzekering. Deze wijziging heeft zeker invloed op de zorgverzekering van vele Nederlanders. Het afgelopen jaar was de maximale korting namelijk nog 10%. Veel mensen met een collectieve verzekering, bijvoorbeeld via hun werk, zullen het komende jaar hierdoor toch een stijging in hun premie zien.

Wilt u overstappen?

Wilt u uw huidige zorgverzekering vergelijken en eventueel overstappen van verzekeraar? Dat kan op onze site. Wat voor u de goedkoopste en beste zorgverzekering is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Het is daarom verstandig om de verschillende zorgverzekeringen en verzekeraars op een rijtje te hebben en deze met elkaar te vergelijken. Gebruik hiervoor onze vergelijkingssite: https://www.ditiszorg.nl/tenbroeke